MØD MIG

DSC_9799.jpg

Jeg er Kirsten og jeg er uddannet Hjertevejleder. Jeg er enormt nysgerrig på mennesker. Jeg elsker at lytte til menneskers historier og finde ud af, hvad der har gjort dem til den de er - på godt og ondt. For 9 år siden begyndte min rejse med kærlighedens 5 sprog. Jeg startede på et botilbud med mennesker med en sindslidelse, jeg følte at måden vi talte på kunne blive bedre, jeg læste bestseller bogen med Gary Chapman, kærlighedens 5 sprog, tog den neuropædagogiske efteruddannelse om hvordan vi motivere og inspirere.

Gary Chapman er en amerikansk par terapeut, der fandt ud af at vi alle føler elsket på forskellig måder. Det han fandt frem til var 5 forskellige måder. Berøring, Anerkendende ord, Tjenester, Gaver, Tid sammen. Eksempel: Pia vil gerne have berøring og kæresten vil gerne have anerkendende ord.

Jeg tænkte at det må da kunne bruges sammen med borgere, kollegaer og ledere. Det vist sig at give rigtig god mening, jeg lavede nogle kort: Berøring, Anerkendende ord, Tjenester, Gaver, Tid sammen. Spurgte alle hvilket kort de bedst kunne lide, der blev lavet nogle tavler for kollegaerne, hvor de skulle skrive der foretrukne kort - de skulle alle have deres foretrukne (primære) kærlighedssprog og det (sekundære). Borgerne fik deres kort hængt på op i deres stuer. Nu blev snakken en anden og mere nærværende, vi kunne altid starte med at tale om hvilket kort vi foretrak og ofte blev det til en fin snak.

Det blev starten på min rejse med kærlighedens 5 sprog, det vi oplevede, kollega, studerende, borgere og ledere var en lettere måde at kommuniker på. Alle studerende, pædagog, ergoterapeut, sygeplejestuderende, social og sundhedsassistent elever fik undervisning af mig om kærlighedens 5 sprog, en del studerende havde det med til deres eksamen om hvordan de havde anvendt det. Dengang var der interesse fra deres sensor og om hvor de kunne finde mere om det - det fandtes ikke dengang, det findes nu.

I dag lever jeg et varmt og dejligt liv i balance og ja, jeg har helt almindelige udfordringer. Det enkle liv og naturen ligger mit hjerte nært og jeg bor i mit kolonihavehus forår og hele sommeren. Anvender De 5 kærlighedssproget i min dagligdag, både i tale og på skrift. Kolonihaven danner ramme for mange “komsammen”. Fællesskabet og det at føle mig som en del af noget, har også stor betydning for mig. Det giver mig meget energi at tilbringe tid med mennesker, som er passionerede og som også nyder fællesskabet. Jeg tror på, at vi sammen kan udrette meget mere.

Det er min mission at sprede og dele kærligheden! De 5 kærlighedssprog er for mig en ganske unik metode og jeg drømmer om at holde mange oplæg/workshop. Der er SÅ meget mere kærlighed til dig når du kender til Kærlighedens 5 sprog.

Er du klar til at invitere kærligheden ind?